A A A

Wandelen

Stichting Senioren Kontakt Didam Loil Nieuw Dijk heeft vanaf haar oprichting in 1967 wandelen in haar programma. In de beginjaren werd er veelvuldig in groepsverband, gezien de diverse gewonnen prijzen (bekers) aan georganiseerde dagtochten deelgenomen. Ook de wekelijkse wandelingen werden doorgaans succesvol georganiseerd.

Momenteel bestaat de vaste kern uit zo’n 15 wandelaars.
Vanuit de vaste opstapplaats, de parkeerplaats bij de Supercoop in Didam wordt de wandeling in de regio uitgezet, gebruikmakend van eigen auto’s binnen een afstand van ca. 10 km. Ook zonder eigen vervoer is iedereen op dinsdagmiddag om 13.00 uur welkom.De wandeltijd is circa anderhalf uur. De wandeling varieert na gelang de gekozen route maar duurt meestal ca. een uur waar na een kleine doch zeer gezellige koffiepauze er nog een half uur aan wordt vastgeplakt. De vertering tijdens alle wandelingen zijn voor eigen rekening.
Zoals boven aangegeven, ‘De Boswandelaars’, gaat de voorkeur uit naar wandelingen in de bossen. Binnen onze gemeente Montferland in ‘Bergherbos’ zijn wandelroutes te over. Zo ook in de gemeente Bronkhorst zoals Laag Keppel, Hoog Keppel en Hummelo. Maar ook even de grens over in Elten zijn diverse uitgezette routes voorhanden.
Vaak worden de wandelingen buiten de bestaande routes gemaakt, hetgeen de spanning er in houd om toch goed en op tijd uit te komen.

Bij afwezigheid van vervoer met de auto wordt er een wandeling gemaakt binnen Didam. Veelal in de buurtschappen Greffelkamp/Loil.
Daar zijn tegenwoordig ook prachtige routes uitgezet.

Vertrektijd vanaf parkeerplaats Supercoop om 13:30 uur

Vertering voor eigen rekening.
Meereizigers betalen € 2,00 aan de chauffeur.
Deelnemersbijdrage: € 15,00 per jaar.

Coördinator voor deze activiteit:
Wilma van Bethraij, tel. 06-13615808, email: wilma.van.bethraij@kpnmail.com